Öksüz yavru kedi bakımı

  Yavru Kedi Bakımı

Kediler ilk 2 ay anne sütü alır. Öncelikle aldığınız ya da bulduğunuz annesiz  kedi 2 aydan küçük yani anne sütü alma zamanında ise veteriner gibi yerlerde satılan anne sütü benzeri yapay gıdadan almanız lazım.
 Yaklaşık 3-4 yıl evvel arabaya sıkışmış siyah beyaz bir kedi bulmuştum. Kedi çok küçüktü. Minicik bir karton kutunun içinde acı içinde miyavlıyordu. Eğer biri sahiplenmezse ölecekti. Annesine ne olduğunu bilmiyorduk. 2 aydan küçük olduğu anlaşılıyordu. Minik bir biberon aldık. Çok büyük değildi. Oyuncakçılarda satılan biberonlu oyuncak bebeklerin biberonlarındandı. Biberonun uzunluğu yanlış hatırlamıyorsam 8 cm falandır . Bir de bahsettiğim yapay anne sütü gıdalarından aldık.
Biberonla içerken biraz etrafa döktü. Sonunda yaşama tutundu. Mucize resmen.







Evde evcil hayvan bakmak büyük sorumluluktur. Yapmanız gerekenler bununla sınırlı değil. Aşılarını ve iç -dış parazitini zaten yapmanız lazım. Onun dışında kediler için özel taraklar var . İnsan tarağına göre diş yapısı farklı. Her gün fırçalamalısınız.



İhtiyaç malzemeleri

1. Mama ve su kabı

Plastik mama ve su kabı almayın. Kedinin sağlığını olumsuz yönde etkiliyebilir. Mama ve su kabının tenizlenmesi kolay ve ağır olması gerekmektedir. Ağır olmalıdır çünkü kedi yanlışlıkla devirebilir. Metal kapları tercih edin (paslanmaz olsun ) porselen de iyi ama kırılabilir. Bence metal mama kabı en iyisi.

2. Kedi tuvaleti ve kumu

Piyasada çesit çeşit modelleri var. Bence kapalı kedi tuvaleti  kullanışlı. Kediler kapalı kedi tuvaletlerini daha çok severler ve daha rahat hissederler. Kum kısmına gelince sizin terciğinize bağlı. Ayrıca kedi tuvaletini temizlemek için bir tane kedi kumu küreği edinmeniz lazım.

3. Tırmalama tahtası

Özellikle sokak kedisi ise koltuklarınızı tırmalıyabilir. Açık ve net " yırtık koltuk istemiyorsanız tırmalama tahtası alın."




4. Kedi tarağı
Her gün kedinizi taramalısınız .

Yorumlar