Dünyanın En Sevimli Köpeği Pomeranian Boo

      Sevimli görünüşü ve sıcak tavırları ile kimse 
      oyuncak ayıya benzeyen bu köpeklerin gerçek 
                      olup olmadığına inanmıyor.
         
  En az kendileri kadar fiyatları da can yakan bu sevimli 
köpek Pomeranian, Boo, Pom, Pomeranian Boo gibi
Birçok isimle adlandırılabilir.  Aslında çoğu ünlü ismin de sahip olduğu sevimlilik abidesi Pomeranian ile ilgili çoğu
kişinin bilmediği şeyler var.


   Çoğu insan ayıcık suratlı olmayan, tilki burunlu Pomeranian cinsini sahte olarak bilmekte. Ancak gerçek farklı. Pomeranian tilki surat yapısına  ve ayıcık surat yapısına sahip olanlar olmak üzere ikiye ayrılır.Farklı bir deyişle tilki burunlu pomeranian sahte değildir. 
Bazı insanlar uzun tüyleri olan bu köpekleri tıraş ederek Boo yani ayıcık görünümüne sokuyorlar. Unutmamak lazım ki her Pomeranian tıraş edilince sosyal media üzerinde gördüğünüz ayıcık görünümüne girmez.Teddybear surat yapısına sahip ( resimde sizin solunuzda olan kısa tüylü,tıraş edilmiş köpek) olması gerekir. Tilki burunlu  (resimde sizin sağınızda bulunan uzun tüylü köpek ) Pomeranian ırkı tıraş olunca oyuncak ayıya benzemez.Ancak ikiside Pomerian ırkıdır. Ayrıca oyuncak ayıya benzeyen o tatlı köpeğin fiyatı 15 bin TL 'den başlıyor.İnternette gördüğünüz " 400 TL 'ye pomeranian var  koşşşş!"diyen dolandırıcılara inanmayın.
POMERANİAN ÖZELLİKLERİ 
Apartman yaşamı için son derece mükemmel olan bu köpekte yaşayabileceğiniz tek sıkıntı havlama olabilir. Sakin olun. Yeterli eğitimini aldıktan sonra havlama diye bir sorununuz kalmaz. Evet,biliyorum çok tatlı bir kucak köpeği ama çok şımartmayın.Evde gerçek patronun kim olduğunu ara sıra göstermeniz gerekir çünkü eğer şımarırsa sizin sözünüzü dinlemez ve daha da kötüsü kendini evin patronu yapar.Küçük çocuklarla arası iyi değildir. Isırma eğilimi vardır. Buna rahmen çok pozitif ve neşeli köpeklerdir.İşten yorgun geldiğiniz zaman kapıyı açar açmaz taklalar atar ve sizi güldürmeyi bilir.İnsanın tüm yorgunluğunu atar.Yaptığı komikliklere gülmeden duramazsınız.Yemekler konusunda seçicidirler.En güzel tarafı ise gezdirmeye ihtiyacı yoktur.Ev içinde atacağı enerji onun için yeterlidir.

Yorumlar