Ana içeriğe atla

Muhabbet kuşu alırken dikkat edilmesi gerekenler













Muhabbet kuşları evde zevk için de beslenebildiği gibi ticari amaçla da beslenebiliyor. Amaç ne olursa olsun alırken dikkat istiyor.Günümüzde çok popüler olan bu evcil hayvana blogumuzda yer vermezsek olmazdı. Çeşitli renkleri olan bu kuşlara "en çok beslenen kuş" desek yeridir. Peki alırken dikkat edilmesi gereken kuralları biliyor musunuz ?




Kuş üreticileri kuşları petshoplara götürür. Petshoplarda kuşlar kafeslere konur. Almak istediğiniz kuşun bulunduğu kafesdeki diğer kuşlara dikkatli bakmanız lazım. Kafeste bulunan diğer  kuşlar hasta ise o kuşu almayın. Diğer kuşların hastalığı bulaşmaya başlamış olabilir.Mümkünse tüm kuşların sağlıklı ve hareketli olduğu bir kafesten kuş almayı tercih edin. Bu sizin için daha iyi olucaktır.

Eğer mümkünse hiç petshoptan almayın.Orada bir sürü kuş var. Çalışanlar tüm kuşlara yeteri kadar bakmıyor çünkü ek zaman harcamak istemiyorlar. Onlarda haklı.Bir tanıdığınız kuş üretimi yapıyorsa ondan alın. Daha sağlıklı olucaktır. Petshoptan alınan her hayvan hasta olmuyor ama az bakım gördüğü için hasta olma ihtimali yüksek. Riske girmemek en iyisi.Petshoptan almak zorunda kaldıysanızda münkünse mağazanın temiz ve hijyenik olmasına dikkat edin.


Aldığımız kuşun sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarız ?

Hasta Muhabbet kuşu ve sağlıklı muhabbet kuşu arasındaki farkı anlamak çok basittir.Sağlıklı muhabbet kuşu hareketlidir,Bir o yana bir bu yana gider,âdeta enerji patlaması yaşar.Hasta muhabbet kuşu hareketsizdir. Bu şekilde aldığınız kuşun sağlık durumunu anlayabilirsiniz.Ayrıca tüyleri kabarık, burnu tıkalı muhabbet kuşları soğuk algınlıgına kapılmıştır.

Yavru mu yetişkin mi ?

Muhabbet kuşları sahibine alışma , ele konma, eğitim gibi becerileri küçük yaşta edinir. "Ağaç yaşken eğilir". Yavru almanız sizin için daha iyi olur.
Peki yavru muhabbet kuşunu nasıl anlarız ?




Sol tarafta gördüğünüz mavi kuş yetişkin ve sağ taraftaki gri kuş ise yavru. Resme dikkatli bakın. Farklar açık ve net. 

Yorumlar